Aktiviteter

Hästveda är en ort där människor har ett stort engagemang. Det visar sig i engagemang för ortens utveckling och engagemang i olika aktiviteter och föreningar. För den som är nyinflyttad är det lätt att få kontakt med andra som bor i Hästveda, inte minst genom det rika föreningslivet.

Aktiviteter med bredd
Det finns aktiviteter för alla i Hästveda. Med ett stort föreningsliv med brett utbud. Här kan du hjälpa till i Röda Korset, gå på gym, spela bridge, träna yoga eller gympa, gå på brottning och spela fotboll. Hästveda har till och med en egen folkracebana.

Varje år anordnas Snapphanecupen, som är en stor och mångårig innefotbollsturnering i Hästveda.

I naturen finns vackra stigar och vägar och runt Lillasjön finns en elljusslinga. Vid skolan finns tennisbanor.

Evenemang
I den vackra Hembygdsparken, med ett vandrarhem inhyst i byggnader från 1600-talet, anordnas olika evenemang under sommarhalvåret. Bland annat ordnas välbesökta allsångskvällar och midsommarfirande.

Hästveda marknad, med anor från 1870-talet, är ett annat välbesökt evenemang. Marknaden, som går av stapeln under två dagar i början av juli varje sommar, tar emot ungefär 100 000 besökare. 400 knallar fördelade på ca 1000 marknadsstånd infinner sig varje år för att sälja en mängd olika spännande varor. Mest populär brukar smådjurs-marknaden vara, som startar tidigt på torsdagsmorgonen. Marknaden anordnas som ett samarbete mellan olika föreningar i Hästveda.

”I Hästveda hittar du alltid något att göra.”

”Hästveda har ett brett och rikt föreningsliv för alla åldrar. Hela vår familj orienterar. Vi är ofta ute på promenader och springer och cyklar gärna i omgivningarna. Naturen är fantastisk här.”
Anette och Morgan Bjelk

”Lursjön har fantastiskt bra fiske. Att ro ut en tidig morgon med frukosten i ryggsäcken – ja, bättre blir det inte.”
Håkan Brodd

”Här finns alla aktiviteter man behöver. Utbudet gör att barnen kan välja utifrån intresse. I Hästveda finns det något för alla, oavsett ålder.”
Lena och Magnus Nilsson

Produktion och layout: Graphoteket.se Foto om ej annat anges: Conny Runeke