Kommunikationer

Om du vill bo på landet, i en lugn miljö med gott om plats och möjlighet att pendla ligger Hästveda ovanligt bra till. Det geografiska läget i nordöstra Skåne, i gränslandet mellan Skåne och Småland, gör att du lätt når orter i båda länen.

Bekvämt pendlingsavstånd
Inom pendlingsavstånd från Hästveda når du hundratusentals arbetsplatser i stora delar av Skåne och södra Småland. Från Hästveda är det nära till högskolorna Norra Station i Hässleholm samt fem andra högskolor/universitet.

Goda kommunikationer
Goda kommunikationer är en förutsättning för Hästvedas fortsatta positiva utveckling. Sedan slutet av 2013 kan du med tåg nå Lund på mindre än 50 minuter och Malmö på ca 1 timme. Väljer du att sitta kvar når du efter 20 minuter Köpenhamns flygplats, Kastrup, och efter ytterligare bara några minuter har du centrala Köpenhamn för dina fötter. Norrut har du bara 20 minuter till Älmhult och ca 1 timme till Växjö.

För den som föredrar att bilpendla är närhet till den väl utbyggda riksväg 23, med sträckningen Malmö – Växjö, en fördel.

”De som arbetspendlar säger att det är underbart att komma hem till Hästvedas lugn och tystnad.”

 

”Vi pendlar till Lund, men vill inte bo i stan. I Hästveda bor vi på landet och ändå centralt.”
Stefan Jonason och Barbro Hansson

”Jag pendlar till jobbet i Lund och ser alltid fram mot att komma hem till lugnet och den inbjudande naturen i Hästveda, precis vad som behövs efter en dag på kontoret och stadens hets.”
Rickard Wedin

Produktion och layout: Graphoteket.se Foto om ej annat anges: Conny Runeke